Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Újdonság***

flytandem3.jpg

 

 

 

Repüljön velünk az Alpokban!

Amikor tényleg 1 km van az ember lógó lába alatt, és tényleg nincs, de nincs semmi motorzúgás mögöttünk!

 

los1.jpg

 

2012-től induló programunk célja, hogy azoknak is alternatívát nyújtsunk, akik motor nélkül, magas hegyről szeretnének siklóernyővel repülni.

Mi sem egyszerűbb ennél, nem kell a világ végére utaznunk! Tőlünk 500 km-re található az osztrák Salzkammergut, fantasztikus panorámával, tavakkal és vadregényes hegyekkel, egyszóval ideális feltételekkel a siklóernyőzéshez. Cégünk minden évben július-augusztusban kitelepül, hogy a hangtalan repülés szenvedélyének hódoljon. Ebben az időben lehet ellátogatni hozzánk Bad Mitterndorfba, ahonnan minden nap a széliránynak megfelelő starthelyet keresünk fel.

Miért is jó ez?

Magyarország sajnos nem rendelkezik magas starthelyekkel, így a motor nélküli repülések gyakran csak úgynevezett lecsúszások. Ez 200 m-es szintkülönbségnél alig 3-4 perc repülési idő. Ausztriában, ahol nem ritka az 1000 m, vagy az a feletti szintkülönbség a repülési idő jóval hosszabb, így kedvező termik híján is fantasztikus repülésekben lehet itt részünk! Ezen kívül a környék igen gazdag látnivalókban és programlehetőségekben, emiatt nagyon tudjuk ajánlani ezt a lehetőséget családos embereknek is!

 

Az általunk preferált starthelyek:

Zwölferhorn, St. Gilgen, 1000 m szintkülönbségschafberg.jpg

A hegy a sokak által ismert Wolfgangsee partján található, 30 km-re Salzburgtól, és nem messze a híres búcsújáró helytől, St. Wolfgangtól. A Zwölferhorn kiváló starthellyel rendelkezik, csúcsáról, ahová múzeális felvonóval lehet feljutni, egyszerre 5 kristálytiszta hegyi tavat lehet megcsodálni. Alternatív programként itt a túrázást, csónakázást, városnézést ajánljuk és nem utolsó sorban a Salzburgi sörkülönlegesség, a Stiegl megkóstolását.

 

Loser, Alt Aussee, 1000 m szintkülönbség feher-sziklak.jpg

A Loser a környék talán legszebb karakterisztikájú hegye. Az igen érdekes nevü Altausseeersee mellett magasodik. Kedvelt a síelők és túrázók körében is. A falu a híres gyógy-üdülő városka, Bad Aussee mellett található közvetlenül. Egy paradicsom a hegyes-völgyes táj kedvelőinek. A starthelyre autóval, egy csodálatos panorámaúton érünk fel.

 

Krippenstein, Obertraun, 1500 m szintkülönbség

Salzburg tartomány legmagasabb hegyvonulata a 2990 m-es Dachstein, melynek egyik mellék csúcsa a Krippenstein a maga 2100 m-es magasságával. A csúcsról fantasztikus panoráma tárul elénk. Az egyik irányban a Dachtein gletcsere és a fennsík szemet kápráztató kősivataga, a másik irányban a Hallstatt-i tó és a partján elnyúló kis gyöngyszem: maga Hallstatt. A starthelyre a környék legmodernebb felvonója repít fel minket, leszállóként pedig a tó partján egy osztrák precizitással lenyírt focipálya szolgál.
 

img_5647.jpg

 

Program ára: 120 EUR

Az ár a repülés díját tartalmazza, de nagyon szívesen segítünk a szállásfoglalásban és adunk tippeket a repülésen kívüli idő hasznos eltöltésére. Akik már rendelkeznek befizetett ajándékutalvánnyal egyéb szolgáltatásunkra, de mégis inkább nagy hegyek között repülnének, természetesen az árkülönbözet befizetése után semmi sem állhat az útjukba!

Szálláshely: Szállásnak közeli, családias hangulatú panziót, vagy apartmant ajánlunk, melyek ára reggelivel fejenként 25-30 EUR. Természetesen a panzión kívül más kategóriájú szállások is állnak rendelkezésre. Kiváló 4-5 csillagos wellness szállodák várják a teljesebb igényű vendégeket.

Utazás: egyénileg autóval, vagy vonattal, útvonaltervet tudunk küldeni.


További informáciért hívjon minket bizalommal: +36/20-231-0634.

 

 

ezt.jpg

 

 

Kapcsolat