Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

A siklóernyő

Kép

 

A siklóernyőzés körülbelül 25 éves múltra tekint vissza. Az első siklóernyősök bátor ejtőernyősök voltak, akik normál ejtőernyőjükkel ereszkedtek le a hegyről. Mára azonban a technika sokat fejlődött. A mai csúcsernyőkkel több száz kilométeres távok megtétele is lehetséges. Hátimotorral pedig szinte végtelenek a lehetőségek. Egy profi siklóernyős pilótával mindenki átélheti a repülés szabadságát. Előképzettség vagy különleges fizikum nem szükséges, nyitottság és jó kedély azonban elengedhetetlen.A motoros ernyőzéssel pedig még hegyre sincs szükség a starthoz, vízszintes füves rétről indulunk, és pár lépés megtétele után jutunk a levegőbe.

 
Tandemrepülés

A tandemrepülés azt jelenti, hogy ketten repülnek, pilóta és utasa, így a tapasztalt siklóernyős mással is meg masolat---sdc10852.jpgtudja osztani a repülés fantasztikus élményét. Motor nélküli siklóernyővel hegyről startolunk. Néhány méter futás árán jutunk a levegőbe, és a sikeres start után már csak az aktuális széltől és napsütéstől függ mennyi ideig tudunk a levegőben lenni. Ez néhány perctől akár több óráig is tarthat. Szélirány és időjárás függő is, hogy melyik starthelyet részesítjük előnyben. A klasszikus ernyőzés iránt érdeklődőknek ajánljuk, akik nem riadnak vissza egy esetleges hegy vagy domb megmászásától sem. A mászás jutalma pedig  egy fantasztikus repülés, mely hasonlatos a madarak csöndes reptéhez, felemelő élmény!

Hazánk nagyon kis szintkülönbségű starthelyekkel rendelkezik, ez körültekintő szervezést igényel, valamint az időjárási elemeknek olyan összeállását, hogy adott helyen és időben pilóta és utas is jelen legyen. Ezért ezt a fajta repülést időmilliomosoknak ajánljuk, akik elfoglaltabbak válasszák a motoros repülést, de az alpesi repülés is jó alternatíva lehet!

Hátimotoros tandemrepülés

A motoros repüléshez nincs szükség nagy hegyekre, és erős, megfelelő irányú szélre ahhoz, hogy egy nagyot repülhessünk,  így szabadabbak vagyunk az Önnek megfelelő időpont kiválasztásában is. Előnye még, hogy teljes mértékben mi határozhatjuk meg, mennyi időt szeretnénk a levegőben tölteni. g0055020.jpg

Nem kell órákat várakozni a starthelyen egy pár perces repülésért, vagy akár hetekig várni egy olyan időpontra, ami időjárás tekintetében és Önnek is megfelel egy hosszabb repülésre. Persze így sem vagyunk függetlenek az időjárástól, de szélcsendes, csapadékmentes napokon biztosan tudunk repülni!

Általában a Dunabogdány-nál található sík, füves felszállópályáról indulunk, de igény esetén bárhol tudunk startolni, ahol rendelkezésre áll egy fél focipálya méretű füves placc. A többi repülősporttal ellentétben a siklóernyővel alacsony magasságban is tudunk repülni, lassú, 25-40 km/h-ás tempóban. Így  elsuhanó képek helyett időnk van megcsodálni a táj nyújtotta szépségeket. Néhány méteres magasságban egy rét felett repülni, vagy kanyargó patakmedert követni igazi élmény! 600-700 m-es magasságba emelkedve pedig az egész Dunakanyart és a Pilis hegységet be lehet látni!

 
 Hívjon minket minél előbb és foglaljon le magának egy megfelelő időpontot tandemrepülésre, vagy lepje meg barátait, szeretteit ajándékkuponnal!

 

Tandemrepülés hegyről: